Uzman Psikolog Seda Türker

Seda Türker, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde burslu olarak Psikoloji bölümünden mezun olmuş, lisans eğitimi sırasında çeşitli klinik ve akademik deneyimler edinmiştir. Uzun yıllar farklı kurumlarda psikolog, eğitim yöneticisi ve danışman olarak çalıştıktan sonra bireysel ve çift terapilerinde uzmanlaşmıştır. Varoluşçu ve Pozitif Psikoterapi yaklaşımıyla bireylerle, Gottman Çift Terapisi prensipleriyle ise çiftlerle çalışmaktadır. Psikodrama ve grup terapileri alanında da deneyimli olan Seda Türker, GEM Psikoloji’nin kurucusudur ve gönüllü çalışmalarla topluma destek vermeye devam etmektedir.
Profesyonel Deneyim ve Kariyer
Seda Türker, meslek hayatına eğitim kurumlarında psikolog olarak başlamış, farklı yaş gruplarıyla çalışarak geniş bir deneyim kazanmıştır. Danışmanlık merkezlerinde bireysel ve çift terapileri gerçekleştirmiş, yöneticilik rolleri üstlenmiştir. Günümüzde hem online hem de yüz yüze terapiler sunarak bireylerin ve çiftlerin iyi oluşlarına katkı sağlamaktadır.
Meslek hayatına Bilfen Eğitim Kurumlarında kurum psikologluğu ile başladı. Sonrasında Türk Eğitim Derneği’nde (TED) Burslar ve Burslu Öğrenciler Müdürü olarak devam etti. Ufuk Üniversitesi’nde Psikoloji Yüksek Lisans eğitimine eş zamanlı psikolog olarak bir danışmanlık merkezinde yetişkinler ile (bireysel terapi ve çift terapisi) çalıştı. Ufuk Üniversitesi’nde Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini "Bağlanma Hiyerarşisi ve Psikolojik Belirtiler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi" başlıklı bitirme projesi ile tamamladı.
Kurucusu olduğu Gem Psikoloji’ de online ve yüzyüze terapilerini sürdürmektedir. Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu’ndan aldığı Evlilik ve Aile Terapisine ek Gottman Çift Terapisi prensiplerini temel alarak çiftlerle görüşmeler yapmakta, yetişkin bireyler ile yaptığı görüşmelerde ise Varoluşçu Psikoterapi ve Pozitif Psikoterapi yönelimiyle çalışmaktadır.
Profesyonel çalışma hayatının yanında farklı sivil toplum kuruluşlarına gönüllü psikolog olarak destek vermeye devam etmektedir. Türk Psikologlar Derneği üyesi ve ANKA GRUP Psikoterapileri ve Psikodrama Derneği yönetim kurulu üyesidir. 2017 yılı itibariyle Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü’nde başladığı Psikodrama Temel Aşama eğitimini tamamlayarak Psikodrama Asistanı unvanı almıştır. Psikodrama Eğitmenliği eğitimine devam etmektedir.
2024
EMDR 1. Düzey Eğitimi
5. Avrupa Varoluşçu Terapi Konferansı
46. Uluslararası Katılımlı Grup Psikoterapileri Kongresi
Psikogenealoji ve Nesiller Ötesi Psikodrama, Manuela Maciel
Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı, Başak Kişisel
2022
Ulusal Varoluşçu Psikoterapiler Konferansı: Varoluşçu Buluşmalar – 6 “Zaman: Kairos ve Kronos”
Ölüm Doulalığı – Eşlikçiliği Eğitimi, Berna Köker Poljak
Uluslararası Tele’Drama Konferansı
Gottman Çift Terapisi 1. Düzey
2022 - Devam Etmekte
Psikodrama Eğitici Eğitimi İleri Aşama
2022 - 2024
Temel Varoluşçu Analiz Eğitimi
2023
Playback Tiyatro, Antonio Gonzalez
Monodrama, Hannes Krall
Sosyodrama: Yaşam Çemberi, Sofia Symeonidou
The Biology of Trauma 2.0
Pozitif Psikoterapi Temel Eğitimi
2016-2021
Psikodrama Eğitici Eğitimi Temel Aşama
2015
Evlilik ve Aile Terapisi 2. Modül, Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu
2014
Evlilik ve Aile Terapisi 1. Modül, Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu
Polyvagal Teori Giriş Modülü, Polyvagal Institute
Yayınlar
43. Uluslararası Katılımlı Grup Psikoterapileri Kongresi (2018)
Psikodramanın Artı Gerçeklik, Gerçeklik, Karşılaşma ve Eşleme Ögeleri ile Küçük Prens Kitabının İncelenmesi (Poster)- 43. Uluslararası Katılımlı Grup Psikoterapileri Kongresi (2018) – Yarışma 1.liği
44. Uluslararası Katılımlı Grup Psikoterapileri Kongresi (2019)
Spontanlık ve Yaratıcılık Ögeleri ile Hayat Güzeldir Filminin İncelenmesi (Poster)- 44. Uluslararası Katılımlı Grup Psikoterapileri Kongresi (2019) – Yarışma 3.lüğü
Kriz Dergisi, Ankara Üniversitesi
Psikodramanın Artı Gerçeklik, Gerçeklik, Karşılaşma ve Eşleme Ögeleri ile Küçük Prens Kitabının İncelenmesi (Araştırma Makalesi) – Kriz Dergisi, Ankara Üniversitesi